ANP27 jan '12 13:21

AH wil rectificatie advertentie Dirk

ANP
ANP

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn heeft een kort geding aangespannen tegen Dirk van den Broek wegens een paginagrote advertentie waarin volgens Albert Heijn een onjuiste prijsvergelijking is gemaakt tussen de producten van de supermarkten. Albert Heijn wil dat Dirk van den Broek de onjuistheden rectificeert, zo liet een woordvoerster van het concern vrijdag weten.

De advertentie werd op 14 januari in enkele dagbladen geplaatst. Volgens AH werden in de advertentie onjuiste prijzen genoemd van producten van Albert Heijn. Ook werd niet goed aangegeven om welke producten of varianten het precies ging. Daarnaast zouden er fouten zijn gemaakt in de berekeningen van de prijzen en de prijsverschillen.

AH heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met Dirk van den Broek. De branchegenoot heeft volgens de woordvoerster excuses aangeboden voor de onjuiste gegevens, maar wilde niet overgaan tot rectificatie. Albert Heijn wil die nu via de rechter afdwingen. ,,Wij willen helderheid voor de consument'', aldus de zegsvrouw.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen