ANP15 aug '12 08:17

Nikkei eindigt met verlies

EPA
EPA

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is woensdag met een klein verlies gesloten. Koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven wogen daarbij niet op tegen verliezen in de bankensector. Vanwege de vakantieperiode waren de omzetten op de beurs echter zeer laag. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 8925,04 punten.

Het Japanse internetspelletjesbedrijf Gree verloor ruim 7 procent na teleurstellende resultaten over het gebroken boekjaar 2012-2013. Ook viel de winstverwachting voor het lopende boekjaar tegen. De Japanse exporteurs profiteerden daarentegen van een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de euro en de Amerikaanse dollar.

Het noodlijdende elektronicaconcern Sharp zakte 12,4 procent tot het laagste koersniveau in bijna 37 jaar na negatieve analistenrapporten van Goldman Sachs en Deutsche Bank.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag ook verliezen zien. In Hongkong daalde de de Hang Seng-index 1,1 procent. Standard Chartered won 6,5 procent. De Britse bank heeft een schikking getroffen met de New Yorkse toezichthouder naar aanleiding van de beschuldiging dat de bank in het geheim zaken heeft gedaan met Iran. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,4 procent. In Zuid-Korea was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen