ANP28 apr '12 22:56

VVV tankt zelfvertrouwen voor nacompetitie

VENLO (ANP) - VVV-Venlo heeft een beetje zelfvertrouwen getankt voor de nacompetitie, waarin de Limburgers degradatie uit de eredivisie willen voorkomen. Na zeven nederlagen op rij stapten de Venlonaren zaterdag weer eens als winnaar van het veld. ADO Den Haag moest in stadion De Koel buigen voor VVV: 2-1. Barry Maguire scoorde namens de thuisclub, Kenneth Omeruo deed dat zowel voor ADO Den Haag als voor VVV (eigen doelpunt). Tevens werd de Haagse verdediger halverwege de tweede helft met twee keer geel van het veld gestuurd.

Voor VVV en ADO Den Haag stond niet al te veel meer op het spel. De Venlose ploeg weet dat de nacompetitie zo goed als zeker wacht, voor de Hagenaren is dit seizoen eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen. De ploeg van trainer Maurice Steijn heeft met nog twee wedstrijden te gaan 4 punten voorsprong op VVV, dat 16e staat.

ADO-verdediger Omeruo eiste de hoofdrol voor zich op. In een tijdsbestek van 7 minuten in de eerste helft kreeg hij geel, maakte hij uit een hoekschop de gelijkmaker voor ADO en kopte hij de bal in eigen doel. VVV was via Maguire, die in de eerste helft geblesseerd moest afhaken, op voorsprong gekomen na goed doorzetten van Yanic Wildschut.

Capriolen Michael Uchebo

De Venlose fans vermaakten zich niet alleen met de voorsprong van hun ploeg, ook de capriolen van spits Michael Uchebo werkten op de lachspieren. De Nigeriaan verraste zichzelf met onnavolgbare passeeracties, maar slaagde er ook in om diverse kansrijke situaties om zeep te helpen. Na een uur had hij VVV op een geruststellende 3-1-voorsprong moeten zetten, maar hij gleed de bal voor een leeg doel naast. Ook invaller Quin Kruijsen en Danny Holla waren ongelukkig in de afronding.

De thuisclub mocht doelman Dennis Gentenaar danken dat de winst in Venlo bleef. De ervaren keeper voorkwam met knappe reddingen dat Mike van Duinen en invaller Ali Boussaboun de gelijkmaker scoorden. Het wegsturen van Omeruo maakte bij ADO extra krachten los. Het onzekere VVV wist zich geen raad met de numerieke meerderheid en bleef met moeite overeind.

Gerelateerde artikelen