ANP25 apr '12 09:07

Siemens geeft winstwaarschuwing

EPA
EPA

MUNCHEN (ANP) - Siemens heeft zijn winstprognose voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld. Het Duitse technologieconcern maakte dat woensdag bekend. Het voorziet nu een winst uit doorlopende activiteiten van 5,2 tot 5,4 miljard euro. Eerder ging het bedrijf nog uit van 6 miljard euro.

Siemens kampte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar met problemen bij zijn divisie die technologie levert voor energienetwerken. Het moest forse voorzieningen treffen als gevolg van tegenvallers bij een aantal windenergieprojecten die vertraging hebben opgelopen. Een dag eerder meldde Siemens dat het de topman van het betreffende onderdeel heeft vervangen.

Ook moest het bedrijf afschrijven op zijn dochter voor mobiele netwerken, Nokia Siemens Networks. De totale winst kwam in het tweede kwartaal uit op 1,9 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 3,7 miljard euro. Siemens kon destijds echter een boekwinst van 1,5 miljard euro voor belastingen bijschrijven op de verkoop van een deelneming.

Het bedrijf handhaafde wel zijn omzetverwachting. Siemens, dat op het gebied van onder meer medische apparatuur concurreert met Philips, verwacht dit boekjaar een gematigde omzetgroei.

Gerelateerde artikelen