ANP18 feb '12 12:30

'Verklaring medische toestand prins onjuist'

INNSBRUCK (ANP) - De verklaring die zaterdag in diverse Nederlandse media verscheen over de medische toestand van prins Johan Friso is ,,grotendeels incorrect’’. Dat heeft een woordvoerder van het academisch ziekenhuis in Innsbruck, waar de prins ligt nadat hij door een lawine was bedolven, zaterdagmiddag gemeld aan het ANP.

NRC Handelsblad meldde zaterdagochtend onder meer dat prins Johan Friso geen schedelbasisfractuur en geen verwondingen aan de rest van zijn lichaam heeft. De zegsman van het ziekenhuis wil verder niet zeggen wat er wel of niet klopt aan de verklaring. Hij wil niet ingaan op de medische toestand van de prins.

De journaliste van de NRC deed haar verhaal zaterdagochtend ook onder meer voor het NOS Journaal. Zij beriep zich naar eigen zeggen op behandelend arts Claudius Thomé die zij toevallig in het ziekenhuis was tegengekomen.

Het ziekenhuis heeft twee beveiligers op de journaliste gezet om te voorkomen dat zij met haar volgens het ziekenhuis onjuiste verklaring andere media te woord kan staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen