ANP21 dec '12 08:23

Miljardenafschrijving ArcelorMittal in Europa

EPA
EPA

LUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal schrijft wegens het zwakke economische klimaat 4,3 miljard dollar af op zijn Europese activiteiten. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. De afschrijving wordt in het vierde kwartaal van dit jaar in de resultaten verwerkt.

De Europese vraag naar staal is dit jaar met ongeveer 8 procent gedaald. Vergeleken met 2007 is de vraag 29 procent lager. Deze zwakke marktomstandigheden, en de verwachting dat die voorlopig nog zullen aanhouden, leiden tot een lagere boekwaarde voor de Europese activiteiten van ArcelorMittal.

ArcelorMittal wijst op het sterke contrast met de Verenigde Staten, waar de vraag naar staal dit jaar met zo'n 8 procent is toegenomen. Ten opzichte van 2007 is de vraag 10 procent lager. Volgens ArcelorMittal, het grootste staalconcern ter wereld, komen de bankconvenanten door de afschrijving overigens niet in gevaar.

In totaal schrijft ArcelorMittal zo'n 87 procent van de goodwill af op de Europese activiteiten. ArcelorMittal werd in 2006 gevormd toen het Indiase staalconcern van Lakshmi Mittal Arcelor kocht voor 33 miljard dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen