ANP29 okt '12 20:40Aangepast op 29 okt '12 21:03

'Vraag Windows 8 groter dan Windows 7'

REDMOND (AFN) - De vraag naar het vrijdag gelanceerde besturingssyteem Windows 8 is groter dan die naar Windows 7 in de eerste dagen na de lancering. Dat zei topman Steve Ballmer van Microsoft maandag, zonder concrete aantallen te noemen.

Windows 7 is tot nu toe de best verkochte versie van Windows, met 670 miljoen licenties in 3 jaar tijd. ,,We zagen in het weekend een ongelofelijke reactie over de hele wereld op Windows 8 en de Surface'', zei Ballmer.

Microsoft lanceert maandag Windows Phone 8, het nieuwe besturingssysteem voor smartphones. Vrijdag was de wereldwijde lancering van Windows 8, een besturingssysteem voor pc's, laptops en tablets. Ook kwam Microsoft met een eigen tablet, de Surface.

Tegels

Net als bij Windows 8 voor pc's heeft Windows Phone 8 een beginscherm met een aantal 'tegels', die gepersonaliseerd kunnen worden met behulp van onder meer persoonlijke foto's, muziek, spelletjes en app's.

Microsoft heeft tot nu toe moeite om marktaandeel te verwerven op de smartphonemarkt, waar Google en Apple de lakens uitdelen. Software van Microsoft draait volgens onderzoeksbureau IDC op slechts 3,5 procent van de smartphones wereldwijd, terwijl 68 procent op software van Google draait en 17 procent op die van Apple.

De Windows-telefoons van telefoonmakers Nokia, Samsung en HTC komen vanaf dit weekeinde als eerste op de Europese markt uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen