ANP27 dec '12 15:23

'Geen dividend voor aandeelhouders Ajax'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Ajax hoeven voorlopig niet te rekenen op dividend. De Amsterdamse voetbalclub heeft daarvoor nog niet genoeg vlees op de botten, zo citeert de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) donderdag op zijn website Jeroen Slop, de financiële topman van Ajax.

Slop sprak op een bijeenkomst van Ajax met aandeelhouders. Ajax mikt op langere termijn op een breakeven bedrijfsresultaat, als de club overwintert in een van de twee Europese competities. De doelstelling was halverwege 2011 al gehaald, tekent de VEB op.

Volgens de VEB zullen de komende jaren de loonkosten flink omlaag kunnen, omdat Ajax inmiddels de nadruk legt op spelers uit eigen kweek. De financiële positie van de club is echter nog ''broos'', aldus de VEB. Het eind juni afgesloten boekjaar was pas het vijfde sinds de beursgang in 1997 waarover de club zwarte cijfers kon laten zien. Het resultaat staat of valt met het kampioenschap, waarmee kwalificatie voor de lucratieve Champions League is verzekerd. Ajax houdt daar in de meerjarenbegroting ook rekening mee. Voor de komende drie jaar heeft de club tweemaal deelname aan het kampioenenbal ingeboekt en een jaar aan de Europa League.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen