ANP1 dec '12 20:47

FC Twente wint weer eens

ANP
ANP

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente is de maand december begonnen met een overwinning. In de Veste van Enschede werd ADO Den Haag zaterdagavond verslagen, 2-0. Het elftal van coach Steve McClaren kon de opsteker gebruiken. In november had het vijf remises op rij geboekt.

In het eerste half uur speelde FC Twente met wat meer overtuiging dan de laatste weken het geval was. De tegenstander werd meteen teruggedrongen en kreeg aanvankelijk ook niet de gelegenheid de middenlijn over te steken. Dat leidde meteen tot enkele mogelijkheden voor de thuisclub.

Leroy Fer, die na een operatie aan de knie steeds meer zijn ritme begint te hervinden, miste twee keer met een kopbal net het doel. Dmitri Boelikin, oud-speler van ADO, knikte de bal net voorlangs. Ook Willem Janssen was met het hoofd dicht bij een treffer, maar zag de bal eveneens net naast het doel van Gino Coutinho gaan.

Andere spits

Het is bekend dat FC Twente moeilijk scoort. In de laatste 5 duels waren slechts drie doelpunten gemaakt, waarvan ook nog één uit een strafschop. McClaren had daarom besloten het eens met een andere spits te proberen. Luc Castaignos, die na een jaar van weinig spelen bij Inter zijn draai nog maar moelijk kan vinden in Enschede, zat aan de kant. Boelikin kreeg eindelijk weer eens een kans als basisspeler.

Achterin was Edson Braafheid verdwenen. Robbert Schilder, de laatste tijd middenvelder, speelde weer linksachter. Voorin ontbrak nog steeds Nacer Chadli. Ook doelman Nikolai Michailov was nog niet fit genoeg om mee te doen.

Rode kaart

FC Twente kende het voordeel dat het vrijwel de gehele tweede helft met een man meer kon spelen. In de 48e minuut kreeg Tjaronn Chery de rode kaart van scheidsrecher Jan Wegereef, na een forse overdreding op Schilder. Al snel werd daarna de druk voor ADO te veel.

De bevrijdende openingstreffer viel in de 54e minuut. Na een mooi tikje van Boelikin kwam Dusan Tadic vrij voor Coutinho. De meest productieve speler van FC Twente zorgde vervolgens beheerst voor de 1-0. Boelikin maakte er in de slotminuten nog 2-0 van.

Gerelateerde artikelen