ANP9 mei '12 18:40

De Jager: heel veel voortgang geboekt

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben samen met een aantal betrokken bewindslieden ,,heel veel voortgang'' geboekt bij de uitwerking van het onlangs gesloten akkoord over de begroting voor volgend jaar.

Minister Jan Kees de Jager (Financiën) zei dat woensdag na afloop van een overleg met de vijf partijen. De kans dat het nog misgaat tussen de partijen is volgens De Jager ,,nihil''. Donderdag zetten zij het gesprek voort. De komende dagen worden zaken op terreinen als zorg en sociale zekerheid ook verder uitgewerkt met betrokken bewindslieden.

Volgens De Jager heeft het Centraal Planbureau (CPB) uiterlijk volgende week woensdag alle gegevens van het akkoord op een rij om de effecten te kunnen doorrekenen. Eind deze maand zal De Jager de Tweede Kamer informeren over de precieze plannen in de jaarlijkse voorjaarsnota. ,,Bijna alles is al duidelijk, maar een aantal maatregelen vergt nadere uitwerking'', aldus De Jager.

Zo zijn bij de zorg maatregelen voor het basispakket en een hoger eigen risico al duidelijk, maar moet er nog gesproken worden over zo'n 1 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen