ANP17 okt '12 15:03

'Gemengde opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting gemengd openen. Positief nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt en meevallende kwartaalcijfers van Bank of America zorgen voor enig optimisme. Tegenvallende resultaten van IBM en teleurstellende vooruitzichten van Intel zetten de technologiebeurs Nasdaq echter onder druk.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat het aantal in aanbouw genomen huizen in de Verenigde Staten in september in het hoogste tempo is toegenomen sinds juli 2008. Ook nam het aantal afgegeven bouwvergunningen vorige maand flink toe. In september werd een begin gemaakt met de bouw van 872.000 woningen, een stijging van 15 procent ten opzichte van de 758.000 stuks in augustus. Economen hadden gerekend op 770.000 woningen.

Bank of America wist in het derde kwartaal winst te boeken ondanks een forse schikking die het concern in die periode trof. De op een na grootste bank van de VS behaalde een nettowinst van 340 miljoen dollar. Een jaar eerder bleef onder de streep 6,2 miljard dollar over.

Intel

De Amerikaanse chipfabrikant Intel bracht dinsdag nabeurs zijn kwartaalcijfers naar buiten. Intel boekte in het derde kwartaal meer omzet dan verwacht. Voor het vierde kwartaal voorspelde de grootste chipfabrikant ter wereld een omzet die lager is dan de verwachtingen van de markt.

Het Amerikaanse technologieconcern International Business Machines (IBM) rapporteerde dinsdag na de slotbel een kleine winststijging over het derde kwartaal. De omzet zakte met 5 procent.

Winst

De openingsindicatoren wijzen op een winst van 0,1 procent voor de Dow-Jonesindex en een verlies van 0,1 procent voor de Nasdaq. Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen hoger.

Beleggers verwerkten een stroom aan overwegend meevallende bedrijfsresultaten. Ook kwamen er gunstige cijfers over de industrie en huizenmarkt naar buiten. De Dow-Jonesindex sloot 1 procent hoger op 13.551,78 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen