ANP27 apr '12 10:59

'Wessanen stelt teleur door schuld en ebit'

AMSTERDAM (AFN) - De omzet die voedingsmiddelenbedrijf Wessanen vrijdag publiceerde voldeed min of meer aan de verwachting. Maar de teleurstelling zat hem in het lage bedrijfsresultaat en de schuld, zegt analist Gerard Rijk van ING.

Volgens Rijk waren de effecten van een aantal kosten op de operationele winst groter dan verwacht. Het ging onder meer om de kosten voor nieuwe distributiekanalen en marketing. Daarnaast bleek de nettoschuld flink te zijn gegroeid, vooral door de overname van het Britse theemerk Clipper, eerder dit jaar. ,,Het is een leuk merk, maar ik denkt dat ze er te veel voor hebben betaald'', aldus Rijk.

,,Wessanen is relatief klein en zit in een consumentenmarkt die niet wil consumeren'', zegt de analist. Het vergt volgens Rijk een lange adem om de onderneming op stoom te brengen. ,,Het management heeft een langetermijnvisie nodig en moet investeren in de lange termijn''.

Beleggers leken dat geduld vrijdag niet te hebben. Het aandeel Wessanen noteerde om 10.50 uur 7,6 procent lager op 2,34 euro.

Gerelateerde artikelen