ANP10 aug '12 18:02

Feyenoord rondt transfer Mathijsen af

Gaizka Toquero (L) van Athletic Bilbao in duel met Joris Mathijsen van Malaga. EPA
Gaizka Toquero (L) van Athletic Bilbao in duel met Joris Mathijsen van Malaga. EPA

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft in Joris Mathijsen een vervanger voor Ron Vlaar gehaald. De 82-voudig international heeft bij Feyenoord een contract voor 3 jaar getekend. Dat hebben de Rotterdammers vrijdag bekendgemaakt.

De centrale verdediger komt transfervrij over van Malaga, dat met financiële problemen kampt. Technisch directeur Martin van Geel is blij met de nieuwe aanwinst. ,,We hebben een selectie die bulkt van het talent, maar na het vertrek van onder andere Ron Vlaar en Karim El Ahmadi was er duidelijk behoefte aan een zeer geroutineerde speler."

,,Ik speelde alweer 6 jaar in het buitenland en was toe aan de stap terug naar Nederland. Toen belde Martin van Geel of ik interesse had om naar Feyenoord te komen", liet de verdediger weten nadat hij de medische keuring had doorstaan. ,,Het gevoel bij deze club was meteen goed. Het afgelopen jaar heeft Feyenoord een opmars ingezet en die lijn wil de club de komende seizoenen doortrekken. Daar wil ik graag onderdeel van zijn."

Speelgerechtigd

De oud-speler van Willem II, AZ en Hamburg weet wat er van hem wordt verwacht in Rotterdam. ,,Met mijn ervaring hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen in de groep, al moet het leidinggeven vooral spontaan komen. Er lopen geweldige talenten rond bij deze club, niet voor niets zijn er vandaag naast mij nog twee jongens opgeroepen voor het Nederlands elftal."

Mathijsen speelt zondag nog niet mee tegen FC Utrecht omdat hij nog niet speelgerechtigd is. Hij richt zich nu op de wedstrijd tegen Heerenveen een weekeinde later ,,Het lijkt me geweldig om in De Kuip te spelen, ik kijk er erg naar uit."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen