ANP1 mei '12 16:35Aangepast op 1 mei '12 17:31

Hodgson benoemd tot bondscoach Engeland

Roy Hodgson. EPA
Roy Hodgson. EPA

LONDEN (ANP) - Roy Hodgson is benoemd tot bondscoach van de nationale voetbalploeg van Engeland. Dat heeft de Engelse voetbalbond FA dinsdag bekendgemaakt. Bond en trainer zijn een contract voor 4 jaar overeengekomen.

De 64-jarige Hodgson zal Engeland leiden tijdens het EK, volgende maand in Polen en Oekraïne. Voordat hij bij de bond aan de slag gaat, maakt hij het seizoen af bij zijn huidige club, West Bromwich Albion.

Nadat Fabio Capello in februari opstapte, nam Stuart Pearce het bondscoachschap tijdelijk waar. Pearce is coach van Jong Engeland en het Britse team dat aan de Spelen deelneemt. Hodgsons debuut op de bank is op 26 mei in de oefeninterland in Oslo tegen Noorwegen.

Hodgson was eerder bondscoach van Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en Finland. Halverwege de jaren '90 was hij coach van het Italiaanse Internazionale. Na omzwervingen door Europa keerde hij in december 2007 terug in zijn vaderland als coach van Fulham. In 2010 werd hij benoemd tot manager van Liverpool, maar na een half jaar volgde al ontslag. Kort daarop vervolgde hij zijn loopbaan bij West Bromwich Albion.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen