ANP7 aug '12 18:12Aangepast op 7 aug '12 21:39

Zoekactie vermiste vrouw levert niets op

ANP
ANP

GRONINGEN (ANP) - Een zoektocht dinsdag naar het lichaam of sporen van de vermiste Ilham Benchelh uit Siddeburen heeft niets concreets opgeleverd. Dat meldde de politie. Ongeveer twintig politiemensen onderzochten de woning en de tuin waar de vrouw in januari 2010 voor het laatst gezien is. Zij woonde hier samen met haar echtgenoot, die verdachte is in de zaak.

Volgens een politiewoordvoerder zijn in de woning wel enkele sporen gevonden die nader worden onderzocht. Hij verwacht niet dat de sporen zullen leiden tot een doorbraak. In de tuin zijn opgravingen gedaan, maar er werd niets gevonden.

De zoekactie vond plaats op basis van bevindingen van het coldcaseteam en tips die de politie kreeg na een uitzending van Peter R. de Vries. Bij het onderzoek werden verscheidene speurhonden en een graafmachine ingezet. De woning staat leeg omdat de echtgenoot, Kasem M., de huur heeft opgezegd en naar het buitenland is vertrokken. Meubels uit de woning, die liggen opgeslagen in een garagebox in Delfzijl, zijn ook onderzocht op bloedsporen.

Scheiden

In mei van dit jaar werd in de zoektocht naar de vrouw al een recreatieplas in Kolham volledig uitgekamd. Die zoekactie leverde niets op.

De echtgenoot van de vrouw heeft altijd ontkend iets met de verdwijning te maken te hebben. Hij werd in oktober 2010 op vrije voeten gesteld, omdat er onvoldoende bewijs was. De twee waren van plan te scheiden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen