ANP10 mei '12 10:58Aangepast op 10 mei '12 11:14

Wc's en vuilnisbakken voor Irakezen Ter Apel

VLAGTWEDDE (ANP) - De gemeente Vlagtwedde heeft de protesterende Irakezen in een tentenkamp bij het aanmeldcentrum in Ter Apel (Groningen) twee mobiele wc's en vuilnisbakken gegeven ,,uit oogpunt van hygiëne en orde''. De groep van zo'n 60 mensen bivakkeert sinds dinsdagmiddag in tenten uit protest tegen hun terugkeer naar Irak.

Ook heeft burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde bussen beschikbaar gesteld zodat de Irakezen naar Den Haag kunnen om daar te protesteren. Dat aanbod hebben de actievoerders afgewezen. ,,We denken dat we daar direct opgepakt worden omdat we geen toestemming hebben te demonstreren'', zegt hun woordvoerder. ,,We weten dat de minister de verantwoordelijke is. Maar hier zitten het aanmeldcentrum en vertrekcentrum voor vluchtelingen. Hier worden de mensen dagelijks op straat gezet.''

Het is nog onduidelijk of de gemeente Vlagtwedde, waaronder Ter Apel valt, zal ingrijpen. Een woordvoerster van de gemeente zegt dat het terrein waarop de tenten staan, eigendom is van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het COA zei woensdag zich te beraden over eventuele stappen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen