ANP9 mei '12 07:50Aangepast op 9 mei '12 08:35

Ordina krimpt verder

NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft de omzet in het afgelopen kwartaal verder zien dalen, met 8 procent tot 103 miljoen euro. De daling vond plaats bij alle divisies vanwege terughoudendheid bij bedrijven voor externe inhuur. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Het resultaat (recurring ebitda) daalde van 4,1 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011 tot 4 miljoen euro. De verhouding resultaat/omzet verbeterde dankzij kostenbesparingen van 3,6 tot 3,9 procent.

,,De markttrend zoals die is ingezet in het tweede halfjaar 2011 zet zich voort en vertaalt zich naar terughoudendheid bij bedrijven en instellingen als het gaat om IT bestedingen en externe inhuur'', zei topman StépanBreedveld.

Effectiever maken

Ordina blijft zich richten op het versterken van het portfolio en profiel en ,,het effectiever maken van de operatie''.

Opvallend is dat de omzet in het industrie-segment het sterkst daalde, namelijk met 13 procent. Dit is juist een markt waar de automatiseerder wil groeien. De daling bij financiële dienstverleners en de overheid is al langer aan de gang, gezien de financiële crisis en de kostenbesparingen bij de overheid.

Het concern onthoudt zich van verwachtingen voor 2012 gezien de onzekere economische vooruitzichten. ,,Dit geldt niet alleen voor de Nederlandse markt, waar we te maken hebben met de val van het kabinet, maar ook in toenemende mate voor de Belgische markt.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen