ANP6 aug '12 21:20

Feyenoord moet 'top' zijn voor zege op Kiev

ANP
ANP

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft dinsdag in eigen huis genoeg aan een 1-0 zege op Dinamo Kiev om de vierde en laatste voorronde van de Champions League te bereiken. De Rotterdammers verloren het eerste duel in Oekraïne met 2-1.

Trainer Ronald Koeman hamerde er in de aanloop naar de returnwedstrijd in De Kuip op, dat zijn ploeg alleen kan winnen als alles mee zit en dat de Oekraïners de favorieten zijn. ,,Zij moeten winnen, wij mogen. Aan de andere kant is niets onmogelijk in het voetbal", aldus Koeman. ,,De kans dat we winnen is er, maar dan moeten we top zijn."

En dat in het voetbal alles mogelijk is, weten ze in Rotterdam als geen ander. Vorig seizoen gaf niemand een stuiver voor de kansen van Feyenoord op een hoge eindklassering in de eredivisie, maar Koeman eindigde met zijn team vlak achter landskampioen Ajax op de 2e plaats en plaatste zich voor de voorronde van de Champions League. Maar dat was nog met de onlangs naar Aston Villa vertrokken aanvoerder Ron Vlaar, de gelouterde middenvelders Karim El Ahmadi en Otman Bakkal en de revelatie van het seizoen, John Guidetti, in de spits.

Weinig ervaring

,,We hebben natuurlijk weinig ervaring in dit team op dit niveau", reageerde Koeman op de persconferentie over het gebrek aan routine in zijn selectie. ,,Ik was benieuwd hoe de spelers zich staande zouden houden", zei de voormalig international over de eerste ontmoeting met Dinamo. ,,Gezien het feit dat we de wedstrijd lange tijd controleerden en geen kans weggaven, kon ik daar tevreden over zijn."

Vleugelaanvaller Ruben Schaken, maker van de Rotterdamse treffer in Kiev, beseft ook dat bij zijn ploeg alles ,,top" moet zijn om een stap dichterbij het hoofdtoernooi van het Europese miljoenenbal te komen. ,,Het zal een heel moeilijke wedstrijd worden, waarin zij vooral zullen uitgaan van de 2-1 voorsprong die ze hebben opgebouwd", verwacht Schaken. ,,Wij hebben veel snelheid in de ploeg, met name in de voorhoede. Als we daar goed gebruik van maken en compact spelen, kunnen we hen zeker pijn doen."

Liesblessures

Daryl Janmaat en Jordy Clasie kampten beiden met liesblessures, maar zijn fit genoeg voor het treffen met de Oekraïners.

Dinamo Kiev kwam zondag al naar Nederland om de hitte in Oekraïne te ontvluchten en te acclimatiseren. Trainer Yuri Siomin verwacht een moeilijke avond in De Kuip. ,,Feyenoord heeft een kwalitatief goed team", zei Syomin maandag. ,,Maar wij zullen morgen van onze eigen kracht uitgaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen