ANP31 okt '12 21:47

UPS verlengt bod op TNT Express

ATLANTA (AFN) - De Amerikaanse pakketbezorger UPS heeft zijn bod op TNT Express verlengd. Dat maakten de twee bedrijven woensdagavond bekend. De verlenging is noodzakelijk omdat UPS nog wacht op toestemming van onder meer de Europese Commissie om TNT over te nemen.

De periode waarin aandeelhouders van TNT hun stukken kunnen aanbieden, eindigt nu 1 week nadat toestemming is verkregen van zowel de Europese als de Chinese mededingingsautoriteiten, maar niet later dan 28 februari volgend jaar. De aanmeldingstermijn zou anders op 9 november aflopen.

De Europese Commissie liet UPS en TNT eerder deze maand weten bezwaren te hebben tegen de overname. De commissie vindt dat die de concurrentie in Europa op het gebied van pakketbezorging te veel beperkt. Waar de commissie precies mededingingsproblemen voorziet, is niet bekendgemaakt.

Oplossing

De bedrijven hebben gezegd samen met de concurrentiewaakhond aan een oplossing te werken. Dat betekent in de praktijk meestal dat een bedrijf onderdelen moet afstoten om alsnog toestemming te krijgen voor de overname. De vereiste goedkeuring zal echter zeker niet voor 9 november worden gegeven.

UPS en TNT meldden eerder deze week al dat aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toestemming was gevraagd voor nog een verlenging van de aanmeldingstermijn. Die heeft de beurswaakhond gegeven. De bedrijven herhaalden hun verwachting dat de overname begin volgend jaar kan worden afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen