ANP25 apr '12 08:48Aangepast op 25 apr '12 10:12

Canon verhoogt winstverwachting

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - Het Japanse technologieconcern Canon, eigenaar van de Venlose printerfabrikant Océ, heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. Het bedrijf verwacht te profiteren van een zwakkere yen en een sterke vraag naar geavanceerde digitale camera's, zo meldde het woensdag.

Canon gaat nu uit van een operationele jaarwinst van 450 miljard yen (4,2 miljard euro), tegen 390 miljard yen bij een eerdere prognose in januari. In het eerste kwartaal groeide de operationele winst licht tot 82,7 miljard yen, wat lager is dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

Aangezien Canon veruit het grootste deel van zijn omzet uit het buitenland haalt, profiteert het flink van de recente waardedaling van de yen ten opzichte van de dollar. Dat effect is meegewogen in de jongste winstvoorspelling, zei financieel topman Toshizo Tanaka in een toelichting.

Waar veel andere Japanse technologiefirma's het momenteel erg moeilijk hebben, is Canon uit de verliezen gebleven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Sony en Panasonic maakt het geen televisies en relatief weinig consumentenelektronica. Dat zijn conjunctuurgevoelige markten waarin de concurrentie hevig is.

Gerelateerde artikelen