ANP27 nov '12 16:06

Brits banenplan flopt

LONDEN (AFN) - Het plan van de Britse premier David Cameron om langdurig werklozen aan het werk te krijgen is geflopt. Dat werd dinsdag duidelijk uit de cijfers over het eerste jaar van het plan waarvan de kosten kunnen oplopen tot 5 miljard Britse pond (6,2 miljard euro).

Het 'Work Programme' hielp minder dan 3 op de 100 naar het plan verwezen Britten aan een baan. Cameron koos er voor om het programma te laten uitvoeren door een aantal publieke en private instanties en door vrijwilligersorganisaties. Om ze te motiveren, werd een beloning van 3700 tot 13.700 pond in het vooruitzicht gesteld per kandidaat die ten minste een half jaar aan het werk bleef. Desondanks haalde geen van deze partijen de minimum doelstelling om 5,5 procent van de mensen aan het werk te krijgen.

Oppositieleider Ed Miliband noemde het banenplan een jammerlijke mislukking. ,,Wat de overheid laat zien is een mislukking van de hervorming van de verzorgingsstaat.'' Minister van Werkgelegenheid Mark Hoban zei de betrokken partijen om verbeteringsplannen te hebben gevraagd. Die zullen hard nodig zijn om de fors hogere doelstellingen in de toekomst te halen. In het tweede jaar moet 27,5 procent van het aantal werkzoekenden worden geplaatst en in het derde jaar 33 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen