ANP16 okt '12 19:45

BEURZEN Winst voor Amerikaanse beurzen

NEW YORK (AFN) - Gunstige bedrijs- en macrocijfers stuwden dinsdag de winsten op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten een stroom aan overwegend meevallende kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven als Coca-Cola, Johnson & Johnson en Goldman Sachs. Ook waren er gunstige cijfers over de industrie en huizenmarkt.

De Dow-Jonesindex stond in de middaghandel 0,9 procent hoger op 13.547 punten. De brede S&P 500 klom 1 procent tot 1454 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 3097 punten.

Farmacieconcern Johnson & Johnson hoorde met een plus van 1,3 bij de winnaars nadat de onderneming de winstverwachting voor het lopende boekjaar had verhoogd. Maar verzekeraar UnitedHealth Group, die eveneens zei meer winst te verwachten, zag de koers dalen. Goldman Sachs boekte een bescheiden winst van 0,4 procent nadat de bank had gezegd het dividend te verhogen.

Coca-Cola

Coca-Cola verloor 0,9 procent omdat de gerapporteerde kwartaalomzet lager was dan de verwachting van analisten. Na de slotbel zullen de technologiereuzen IBM en Intel nog hun resultaten naar buiten brengen.

Citigroup kreeg, na een aanvankelijk daling, er 1 procent bij. Dinsdagmiddag werd bekend dat topman Vikram Pandit per direct opstapt bij de bank. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven. Ook operationeel directeur John Havens verlaat het bedrijf. De Amerikaanse bank bracht maandag nog beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten. Het bestuur heeft Michael Corbat verkozen tot opvolger van Pandit.

De stemming op Wall Street kreeg een oppepper door een gunstig cijfer over de Amerikaanse industriële productie. Ook kwam er positief nieuws over de verwachtingen voor de Amerikaanse huizenmarkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen