ANP19 feb '12 08:44

Friso blijft in Oostenrijk voorpaginanieuws

LECH (ANP) - In de Oostenrijkse kranten wordt ook zondag veel aandacht besteed aan het ski-ongeluk van prins Friso. 'Beven om Friso' kopt de Tiroler Tageszeitung over de volle breedte van de krant. Bijna de hele voorpagina wordt in beslag genomen door een foto van koningin Beatrix en prinses Mabel, genomen bij het verlaten van het universiteitsziekenhuis in Innsbruck een dag eerder.

Binnenin heeft het dagblad drie pagina's ingeruimd, waarin onder meer melding wordt gemaakt van Beatrix' zware tocht naar het ziekenhuis. Prinses Mabel bezocht zaterdagavond het ziekenhuis opnieuw, vergezeld door haar zus en door prins Constantijn. Ze bleven een klein uur in de kliniek.

Günther Platter, de Landeshauptmann (premier) van Tirol, staat in contact met de koninklijke familie. Hij heeft de koningin en prinses Mabel zijn medeleven betuigd en alle nodige ondersteuning aangeboden. De koninklijke familie verblijft overigens nog steeds in Lech, in Vorarlberg, op zo'n 200 kilometer van Innsbruck. Daar loopt sinds de prins vrijdag onder een lawine werd bedolven een onderzoek naar de vraag of de als gevaarlijk omschreven helling die Friso en een vriend uit Lech afdaalden, vanwege het lawinegevaar niet gesloten had moeten zijn.

In het hele berggebied zijn lawines op dit moment aan de orde van de dag. In Lech werd zaterdag met 160 man gezocht naar en snowboarder die vermist werd na een lawine. Hij werd niet gevonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen