ANP31 dec '12 13:18

'SNS mogelijk betrokken bij Franse strafzaak'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Bank en verzekeraar SNS Reaal houdt er rekening mee te worden betrokken bij een groot strafrechtelijk onderzoek in Frankrijk naar oplichting met vakantiewoningen. Dat meldt NRC Handelsblad maandag.

In een vertrouwelijk document van de bank van 7 juni 2012 adviseert een interne commissie aan de raad van bestuur een Franse jurist in te schakelen ,,om het risico te beoordelen dat SNSPF als medeschuldige wordt aangemerkt''. SNS Property Finance (SNSPF) is de vastgoedtak van het financiële concern. Het is volgens NRC Handelsblad geen verdachte in het lopende strafonderzoek, maar deed wel zaken met verdachte bedrijven, waaraan het hoge commissies betaalde.

SNS Reaal zegt pas sinds begin 2012 via Franse media van de fraudezaak op de hoogte te zijn, zo schrijft NRC Handelsblad.

Huuropbrengsten

Het Franse strafonderzoek begon in 2008 na klachten van particulieren over oplichting met vakantiewoningen door een makelaar, Apollonia. Die zou de vakantiewoningen hebben verkocht tegen een bedrag tot 40 procent boven de feitelijke waarde. Ook zijn documenten vervalst en werden afspraken over huuropbrengsten niet nagekomen, aldus de krant. Het strafonderzoek werd uitgebreid zich uit naar betrokkenprojectontwikkelaars, notarissen en banken, terwijl honderden gedupeerden zich meldden.

Apollonia verkocht onder meer vakantiewoningen voor het vastgoedbedrijf Océanis SNSPF, tot 2010 het gezamenlijk vastgoedbedrijf van SNSPF en de Franse projectontwikkelaar Océanis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen