ANP3 nov '12 14:52

Terpstra heeft geen trek in wielerverkiezing

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

CURACAO (ANP) - Niki Terpstra is niet van plan aanwezig te zijn bij de verkiezing van wielrenner van het jaar. De Noord-Hollander is een van de genomineerden maar stoort zich al jaren aan de selectieprocedure, zo liet hij vrijdag (lokale tijd) op Curaçao weten. Hij is deelnemer aan de Amstel Curaçao Race.

Terpstra, dit jaar winnaar van Dwars door Vlaanderen en Nederlands kampioen op de weg, is genomineerd samen met Robert Gesink en Bauke Mollema. ,,Ik vind het vreemd dat Lieuwe Westra en Lars Boom er niet bij zitten. Zij hebben iets gewonnen dit jaar.'' Boom pakte dit jaar de eindzege in de Eneco Tour, Westra won een rit in Parijs-Nice en de Ronde van Denemarken.

Het is niet de eerste keer dat de renner van Omega Pharma - QuickStep zich niet kan vinden in de keuzes van de Club 48, de vereniging van oud-renners die de verkiezing organiseert. ,,In 2006 pakte Theo Bos twee wereldtitels op de baan en werd hij sportman van het jaar. Hij was genomineerd maar werd het uiteindelijk niet met als reden dat hij een baanrenner was. Vreemd, dan moet je hem niet nomineren.''

Vorig jaar verbaasde Terpstra zich erover dat Sebastian Langeveld niet tot de kanshebbers behoorde. ,,Hij had de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen, een wereldprestatie. Iedereen wil daar goed zijn. Maar het was een soort 'renner van de Vuelta verkiezing'. Je kunt toch geen renner van het jaar worden als je niets gewonnen hebt?'' Het Wielergala is op 26 november in Den Bosch.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen