ANP16 mrt '12 15:08

Korte rijen voor nieuwe iPad

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - Apple-fanaten die vrijdag de eerste exemplaren van de nieuwe iPad wilden bemachtigen, hoefden op de meeste plekken niet lang in de rij te staan. De iPad 3, die Apple zelf overigens alleen ,,de nieuwe iPad'' noemt, ging vrijdag in tien landen in de verkoop. Nederland moet nog tot vrijdag 23 maart wachten.

In Hongkong was de rij maar een fractie van de grote toestroom die de iPhone 4S ten deel viel. In Tokio was de aanvankelijk lange rij bijna verdwenen halverwege de ochtend. In Londen stonden een paar honderd mensen in de rij, maar deze was korter dan bij andere lanceringen.

De verkoop van de tabletcomputer startte vrijdag in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan, Hongkong, Singapore, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Een nieuw scherm, met een hogere resolutie, is de opvallendste verandering aan de nieuwe iPad. Apple-fans die in buiten Noord-Amerika in de rij stonden, leken zich niet druk te maken dat de 4G-netwerktechnologie in deze regio's nog grotendeels onbruikbaar is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen