ANP20 nov '12 16:05

Israël waarschuwt inwoners Gaza met pamflet

EPA
EPA

GAZA-STAD (ANP) - De Israëlische luchtmacht heeft dinsdag pamfletten over Gaza-Stad uitgestrooid waarin ze de bewoners oproept hun huizen ,,onmiddellijk'' te verlaten. De actie komt op het moment dat er vrees bestaat dat het leger klaar is om een grondoperatie in Gaza te beginnen.

,,Voor uw eigen veiligheid bent u verplicht onmiddellijk uit uw huis te evacueren en in de richting van Gaza-centrum te gaan'', zegt de Arabischtalige folder met vermelding van bepaalde wegen die moeten worden gebruikt.

Eerder op de dag had Israël gezegd de voorbereiding van een grondoorlog in de Gazastrook voorlopig op te schorten om de onderhandelingen over een staakt-het-vuren een kans te geven.

Mogelijk akkoord

Mogelijk heeft de waarschuwing te maken met een intensivering van de luchtaanvallen. Vlak voor een mogelijk akkoord over een staakt-het-vuren heeft Israël de aanvallen vanuit de lucht op Gaza opgevoerd. In het zuiden van Gaza-stad zijn dinsdag zeker zes mensen gedood bij luchtaanvallen op twee auto's, zei het ministerie van Volksgezondheid in de enclave.

De aanval kwam net toen een delegatie van Arabische ministers van Buitenlandse Zaken en diplomaten een solidariteitsbezoek aan de stad bracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen