ANP15 feb '12 06:51

Vooruitblik:'Redelijk kwartaal voor Heineken'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft in 2011 het afzetvolume flink zien stijgen, verwachten analisten. De nettowinst (beia) zou met ruim 5 procent omhoog zijn gegaan.

Het laatste kwartaal van 2011 was voor Heineken ,,relatief oké'', denkt analist Chris Kippers van zakenbank Petercam. De organische volumegroei was volgens hem positief door het redelijke zachte weer. Kippers rekent hierbij op 1 á 2 procent. Heineken komt woensdag voorbeurs met cijfers.

De analist is benieuwd welk commentaar Heineken gaat geven op het verloop van 2012. Hoe vaart het concern onder de politiek onzekere situatie in Nigeria en wat is de status quo in Mexico?

Kippers vermoedt dat het een moeilijk jaar gaat worden voor de bierbrouwer. De kosten voor grondstoffen lijken weliswaar iets gestabiliseerd, maar het concern moet volgens hem wel weer kosten maken om de kwaliteit van de grondstoffen te verbeteren. Daarnaast is het de vraag in hoeverre Heineken baat zal hebben van de kostenbesparingen die het concern tot nu toe heeft doorgevoerd. De analist denkt dat de besparingen in de afgelopen 3 jaar in totaal zijn uitgekomen op 500 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen