ANP15 mei '12 08:16

Japanse beurs eindigt lager

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs dinsdag lager gesloten. De risicobereidheid onder beleggers nam af door de aanhoudende onzekerheid over de situatie in Europa, waar Griekenland mogelijk de eurozone zal verlaten. Ook zorgde een duurdere Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd, voor verkoopdruk. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8900,74 punten.

De Japanse exportbedrijven, die een grote blootstelling hebben aan Europa, stonden opnieuw onder druk door de vrees voor een escalatie van de schuldencrisis. Mazda, die van de Japanse autofabrikanten de meeste auto's verkoopt in Europa, zakte 2,7 procent. Sony en Panasonic verloren respectievelijk 2,2 en 3,1 procent ondanks berichten dat de twee elektronicabedrijven samen de nieuwe generatie televisies gaan maken.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag ook overwegend verliezen zien. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,8 procent en in Seoul daalde de Kospi 0,8 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index daarentegen 0,5 procent hoger in de middaghandel. De beurs in Hongkong lijkt daarmee een einde te maken aan een verliesreeks van 8 handelsdagen op rij.

Gerelateerde artikelen