ANP30 aug '12 15:41Aangepast op 30 aug '12 16:00

Woningen Krommenie onbewoonbaar na explosie

ANP
ANP

KROMMENIE (ANP) - Vier woningen aan de Heiligeweg in Krommenie zijn donderdagochtend bij een explosie zodanig beschadigd, dat ze onbewoonbaar zijn geraakt. Dat liet de eigenaar, woningcorporatie Parteon, donderdagmiddag weten. De bewoners zijn geïnformeerd over het feit dat zij voorlopig niet naar huis kunnen terugkeren en hebben onderdak gevonden bij familie of vrienden.

De vier woningen vormen samen een klein appartementencomplex. In een van de woningen had rond 9 uur een explosie plaats, die het complete pand verwoestte. De bewoner is zwaargewond overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Wat de ontploffing heeft veroorzaakt, wordt onderzocht. Vooralsnog gaat men uit van een gasexplosie. Omdat het lange tijd erg heet bleef in het pand en instorting dreigde, kon de technische recherche pas in de loop van de middag aan het onderzoek beginnen. Inmiddels is het pand gestut en worden buurtbewoners gehoord.

Ook drie aangrenzende eengezinswoningen raakten door de klap ernstig beschadigd. Technici onderzoeken of de bewoners de nacht in hun eigen bed kunnen doorbrengen of dat ook zij op zoek moeten naar vervangend onderdak.

Gerelateerde artikelen