ANP30 apr '12 11:31

'Advocaat vertrekt na EK bij Rusland'

EPA
EPA

MOSKOU (ANP) - Dick Advocaat stopt na het EK voetbal als bondscoach van Rusland. Dat zei de 64-jarige Hagenaar maandag in Russische media. ,,Het klopt, na het EK vertrek ik'', zei Advocaat. ,,Ik wil de redenen voor mijn besluit niet toelichten, maar het heeft in ieder geval niet met geld te maken.''

Met deze mededeling lijkt de weg vrij voor Advocaat om terug te keren naar PSV. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal is de voornaamste kandidaat om volgend seizoen in Eindhoven als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Phillip Cocu, sinds maart op interim-basis de vervanger van de ontslagen Fred Rutten, gaat na de zomer de A1 van PSV leiden.

Advocaat ondertekende in 2010 een 2-jarig contract bij de Russische voetbalbond, met een optie op nog 2 jaar. De Hagenaar volgde als bondscoach Guus Hiddink op. Onder leiding van Advocaat kwalificeerden de Russen zich rechtstreeks voor het EK. Het elftal van Advocaat neemt het in groep A op tegen Tsjechië, Polen en Griekenland. ,,Ik vertrouw erop dat dat mijn aanstaande vertrek onze voorbereiding op het EK niet zal verstoren'', aldus Advocaat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen