ANP10 mei '12 13:13

Grote schermen in Amsterdam vanaf kwartfinale

AMSTERDAM (ANP) - Horecaondernemers in Amsterdam mogen tijdens het EK Voetbal grote schermen plaatsen als Nederland de kwartfinales haalt. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan besloten. Voor het plaatsen van megaschermen moeten ondernemers voldoende veiligheidsmaatregelen hebben genomen, moet de toegang gratis zijn en moet er voldoende gratis drinkwater zijn.

Tijdens de groepswedstrijden mogen cafés kleinere televisieschermen op de terrassen plaatsen, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. Zo mag op deze terrassen geen alcohol worden verkocht en moeten de tv's gericht zijn op het terras, zodat mensen van de openbare weg niet kunnen meekijken.

De regels zijn vrijwel identiek als ten tijde van het WK Voetbal in 2010. Toen konden voetballiefhebbers ook vanaf de kwartfinales de wedstrijden op enkele megaschermen in Amsterdam bekijken. De ervaring hiermee was goed, aldus de gemeente. ,,Het was druk en gezellig in de stad en er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen