ANP2 mei '12 22:03

AZ en NEC schieten niets op met punt

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

NIJMEGEN (ANP) - AZ en NEC hebben woensdag in de eredivisie in een rommelig duel met 1-1 gelijkgespeeld. AZ heeft rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal daardoor niet meer in eigen hand. Ook NEC lijkt na het seizoen met lege handen te staan, omdat het de concurrenten voor een plek in de play-offs zag uitlopen.

Met name voor AZ is het slot van het seizoen desastreus verlopen. De Alkmaarders stonden bijna het halve seizoen bovenaan en deden lang mee om de titel. Met 6 punten uit de laatste 6 duels bleek dat echter een brug te ver. Het wekte de eerste 45 minuten ook niet de indruk erg hard te geloven in de tweede plek, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. AZ begon slap en ongeïnspireerd aan het duel.

De 1-0 van Género Zeefuik na 13 minuten was dan ook verdiend. De huurling van PSV verlengde een schot van Navarone Foor subtiel met de hak en zag de bal via de binnenkant van de paal het doel in gaan. Coach Gertjan Verbeek kreeg een tweede klap te verwerken toen zijn topscorer Jozy Altidore al na een half uur uitviel. De Amerikaanse spits was hard tegen een muurtje gegleden en werd met hoofd- en rugpijn gewisseld voor Ruud Boymans. Met de lange Boymans in de ploeg gingen de Alkmaarders iets opportunistischer spelen. Adam Maher en Brett Holman kregen zo enkele kansjes.

AZ moest echter tot na de rust op de gelijkmaker wachten. Boymans was daar, uiteraard met het hoofd, verantwoordelijk voor. Op rand van buitenspel kopte hij via Ryan Koolwijk binnen. De gelijkmaker kwam de spanning in de wedstrijd ten goede. Beide teams hadden niets aan één punt en gingen vol voor de winnende treffer. Het leverde veel strijd, maar ook matig voetbal op. De grootste kans was in de slotminuut voor Lasse Schöne, die zich in zijn laatste thuiswedstrijd voor NEC tot held had kunnen kronen. Hij stuitte echter op doelman Esteban.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen