ANP11 mei '12 08:17

Nikkei eindigt onder 9000 punten

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is vrijdag onder de 9000 punten gesloten. De bankaandelen stonden onder druk door een verrassend verlies van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase.

Beleggers waren ook bezorgd over de vooruitzichten van de Japanse technologiegiganten Sony en Panasonic en stuurden beide aandelen tot de laagste niveaus in meer dan 30 jaar. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 8953,31 punten.

Sony zakte 6,4 procent. De Japanse elektronicagigant leed in het afgelopen boekjaar, dat eindigde in maart, een verlies van ruim 456 miljard yen (zo'n 4,4 miljard euro). Vooral de tv-activiteiten deden het slecht. Panasonic verloor 1,5 procent voorafgaand aan de publicatie van de jaarcijfers. Het bedrijf maakt naar verwachting een recordverlies bekend over het afgelopen boekjaar.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen vrijdag ook omlaag. Een afzwakkende Chinese inflatie kon beleggers niet inspireren en werd tenietgedaan door een zwakke industriële productie in China. In Hongkong zakte de Hang Seng 1,5 procent in de middaghandel. De beurs stevende daarmee af op de zevende verliesbeurt op rij. In Seoul daalde de Kospi 1,4 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen