ANP1 jan '12 07:23

Ontruimingen wegens brand in Velsen

VELSEN (ANP) - Bij een grote brand in een buurtcentrum in Velsen-Noord worden zondagochtend minstens 30 woningen ontruimd, omdat er veel rook in een woonwijk hangt. Er zijn geen gewonden. Dat meldde de brandweer.

De Ladderbeekstraat, Schoonoortstraat, Geelvinckstraat en een deel van de Heirweg zijn ontruimd. Omdat de rook steeds verder de wijk intrekt en daar voor overlast zorgt, vermoedt de woordvoerster dat er nog meer woningen ontruimd moeten worden. De ontruiming wordt gedaan door brandweerlieden, omdat die over perslucht beschikken.

De brand brak rond 4 uur 's nachts uit in het pand aan de Wijkermeerweg, maar de brandweer heeft moeite om het vuur onder controle te krijgen. Een groot deel van het pand staat in lichterlaaie en de brand breidt zich langzaam uit. Een kinderboerderij naast het buurtcentrum is al ontruimd.

De evacués worden elders opgevangen in wijksteunpunt De Watervliet. De brandweer meldde dat bewoners van de wijk die niet geëvacueerd zijn, ook naar De Watervliet kunnen komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen