ANP9 feb '12 17:24

Baas Hans Textiel sluit akkoord met curator

ANP
ANP

ROTTERDAM (AFN) - Eigenaar Hans van Heelsbergen van het failliete kledingbedrijf Hans Textiel heeft het op een akkoordje gegooid met de curator. Dat maakte Van Heelsbergen, die eerder werd beschuldigd van het onttrekken van miljoenen euro's uit de boedel van het bedrijf, donderdag bekend.

De curator Jeroen Princen ziet definitief af van de procedure tegen Van Heelsbergen en zijn vennootschappen, terwijl Van Heelsbergen afstand doet van boedelvorderingen en pandrechten. ,,Na rationele en constructieve onderhandelingen zijn beide partijen om praktische redenen tot een akkoord gekomen'', aldus Van Heelsbergen.

Volgens het tweede faillissementsverslag van eind december had een holding van Van Heelsbergen via pandrechten 2,8 miljoen euro ontvangen, na de verkoop van winkelpanden en goederen van Hans Textiel. De curator concludeerde toen dat de vestiging van die pandrechten frauduleus was geweest. Van Heelsbergen betwistte dat.

Van Heelsbergen besloot zijn winkels te verkopen omdat de kledingketen al een tijd met verlies draaide. Hij wist 100 winkels van de hand te doen, maar met 63 vestigingen lukte dat niet. Op 24 mei sprak de rechter het faillissement uit.

Gerelateerde artikelen