ANP16 aug '12 17:20Aangepast op 16 aug '12 18:02

Holland Colours ziet omzet stijgen

APELDOORN (AFN) - Pigmentspecialist Holland Colours heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2012-2013 de omzet met 12 procent zien stijgen. Ook het bedrijfs- en nettoresultaat kwamen 'beduidend hoger' uit, zo maakte Holland Colours donderdag bekend zonder concrete financiële details te melden.

De brutomarge ligt echter onder het niveau van het eerste kwartaal van 2011-2012. De winstmarge is wel verbeterd ten opzichte van de voorgaande kwartalen, aldus Holland Colours.

De omzetgroei, die voor 6 procent te danken is aan valuta-effecten, kwam voor rekening van alle divisies. In Europa en Azië was echter sprake van lichte groei tot daling, terwijl de omzet in Amerika 'duidelijk' hoger uitkwam dan in dezelfde periode vorig jaar.

Omzetdaling in Azië

Zowel bij de divisie Bouw&Constructie als bij Verpakkingen en Siliconen & Elastomeren was er sprake van een omzetdaling in Azië. In het segment Specialties was er wel sprake van een sterke groei in Azië.

Holland Colours doet vanwege de onzekere economische omstandigheden geen uitspraak over de verwachtingen voor de rest van het boekjaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen