ANP8 mei '12 08:55Aangepast op 8 mei '12 10:30

Ex-topman Fortis aan de slag bij Dexia

Karel De Boeck. EPA
Karel De Boeck. EPA

BRUSSEL (AFN) - Karel De Boeck, de voormalige topman van Fortis, wordt binnenkort benoemd als bestuursvoorzitter van de zogenoemde restbank van het deels genationaliseerde Belgische financiële concern Dexia. Dat heeft de Belgische vicepremier Vincent Van Quickenborne maandagavond gezegd.

Volgens de minister heeft het Belgische kabinet overeenstemming bereikt over de benoeming van De Boeck. Hij volgt uiterlijk 30 juni Pierre Mariani op.

Dexia werd vorig jaar door de Belgische overheid van de ondergang gered. De Staat nam daarbij de Belgische bank over. Die gaat nu door het leven als Belfius. Andere delen van het concern werden verkocht. De risicovolle bezittingen van Dexia werden weggezet in een 'bad bank', waarover De Boeck nu de leiding krijgt.

Nationalisatie

De Boeck nam in december 2008 in een vergelijkbare rol het roer over bij Fortis. Dat gebeurde na de nationalisatie van het Nederlandse deel en de verkoop van andere onderdelen aan het Franse BNP Paribas.

Over het salaris van De Boeck wordt volgens Belgische media nog onderhandeld. De regering zou hem ongeveer 600.000 euro per jaar willen betalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen