ANP12 dec '12 17:52Aangepast op 12 dec '12 18:08

België roept NS-top en Hispeed op het matje

ANP
ANP

BRUSSEL (ANP) - De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS roept de top van de Nederlandse Spoorwegen en NS Hispeed op het matje wegens de aanhoudende problemen met de nieuwe hogesnelheidstrein Fyra.

Dit bevestigde een NMBS-woordvoerder woensdag. De top is ontboden om tekst en uitleg te geven over de technische problemen waarmee de verbinding tussen Brussel en Amsterdam kampt. De leiding van de NMBS maakt zich grote zorgen. De Fyra kreeg inmiddels al de bijnaam Aldi-trein, omdat voor het goedkoopste materieel werd gekozen.

De NMBS, de kleinere partner in het Fyraproject, wijst erop dat de technische mankementen zich voordoen bij Fyratreinstellen van de NS. Bovendien is NS-dochter NS Hispeed verantwoordelijk voor het technische beheer van de hele Fyravloot. ,,We willen gewoon weten wat er scheelt, ook om tot een oplossing te komen'', aldus de zegsman.

In verband met de perikelen, die gepaard gaan met uitval van treinen en forse vertragingen, pleit de Belgische reizigersvereniging TreinTramBus voor terugkeer van de afgeschafte Beneluxtreinen. Woensdag is amper één op de vier Fyra's die in Amsterdam vertrok, aangekomen op zijn eindbestemming Brussel-Zuid, klaagde de organisatie tegen het Belgische persbureau Belga.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen