ANP15 jun '12 16:46Aangepast op 15 jun '12 17:08

Onderwijsbond beslist later over nieuwe FNV

ANP
ANP

UTRECHT (AFN) - De Algemene Onderwijsbond (AOb) zegt nog geen ja of nee tegen de nieuwe vakbeweging. De leden gaven vrijdag aan dat ze nog te veel zaken onduidelijk vinden.

De bond praat voorlopig nog door over de opvolger van de vakcentrale FNV, maar stelt wel voorwaarden. Het belangrijkste punt is dat alle bonden zoveel mogelijk zeggenschap willen houden. AOb-voorzitter Walter Dresscher mist in de plannen de eerder beloofde vernieuwing. ,,In plaats van tot vernieuwing leiden de voorstellen tot een afvalrace. Zoals het er nu uitziet, zullen niet alle 19 bonden meedoen. De AOb betreurt dat in hoge mate.''

De AOb-leden constateerden vrijdag dat ze het nog te vroeg vinden om al ja of nee te zeggen tegen de plannen. Ze missen bijvoorbeeld de naam van de voorzitter in de overgangsperiode naar de nieuwe organisatie en de verdeling van de bevoegdheden in de nieuwe opzet. De ledenvergadering beslist later of de AOb meedoet of niet.

Eerste kwartiermaakster Jetta Klijnsma wil donderdag 21 juni weten welke bonden er 23 juni voor tekenen dat ze willen meebouwen aan de nieuwe vakbeweging.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen