ANP15 aug '12 05:18

Eindhoven huldigt zwemmers en hockeyers

ANP
ANP

EINDHOVEN (ANP) - De gemeente Eindhoven huldigt woensdagavond de olympische zwemmers van het Nationaal Zweminstituut Eindhoven en de olympische hockeyers van Oranje Zwart. Het gemeentebestuur ontvangt onder andere Ranomi Kromowidjojo die met twee gouden en een zilveren medaille uit Londen is teruggekeerd.

Verder worden bijvoorbeeld Marleen Veldhuis, Inge Dekker en coach Jacco Verharen in het zonnetje gezet. Bij de huldiging in het stadhuis worden ongeveer 500 mensen verwacht.

De agenda’s van de olympische sporters zijn gevuld met festiviteiten na de successen op de Olympische Spelen. Olympisch kampioene Marianne Vos mag zich na al haar eerdere successen weer melden op het plein bij het gemeentehuis in Aalburg voor een huldiging.

Ranomi Kromowidjojo krijgt ook nog een huldiging in haar geboortedorp Sauwerd (Groningen). Turner Epke Zonderland is donderdagavond middelpunt van een feest in Heerenveen. Surfkampioen Dorian van Rijsselberghe maakt zaterdag een ereronde door Den Burg op Texel en krijgt een huldiging op het strand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen