ANP7 aug '12 15:01

'Wall Street begint hoger'

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen dinsdag waarschijnlijk licht hoger beginnen. Wall Street maakt zich daarmee op voor de derde winstdag op rij. Beleggers zijn wel wat voorzichtiger geworden nadat de Amerikaanse beurzen een dag eerder op de hoogste niveaus in 3 maanden tijd sloten.

De stemming wordt daarnaast gesteund door uitspraken van president Eric Rosengren van de Federal Reserve Bank of Boston. Rosengren riep de Amerikaanse centrale bank op om extra stimuleringsmaatregelen te nemen.

Op macro-economisch vlak staan er dinsdag geen belangrijke publicaties op het programma. Aan het bedrijvenfront zal entertainmentconcern Walt Disney na de slotbel de kwartaalresultaten bekendmaken.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,3 en 0,7 procent voor de Amerikaanse beurzen. De Amerikaanse aandelenbeurzen zagen maandag in het laatste handelsuur de winsten wat teruglopen. Desondanks beleefde Wall Street de eerste positieve weekopening in meer dan 2 maanden tijd. De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 0,2 procent hoger op 13.117 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen