ANP1 apr '12 16:38Aangepast op 1 apr '12 17:53

Cissé leidt Newcastle langs Liverpool

NEWCASTLE (ANP) - Papiss Demba Cissé heeft Newcastle United zondag langs Liverpool geleid. De spits uit Senegal besliste het duel tussen de twee subtoppers uit de Premier League in het voordeel van Newcastle: 2-0. Newcastle United, met Tim Krul onder de lat, kwam in punten op gelijke hoogte met Chelsea. De ploeg uit Londen staat vanwege een beter doelsaldo vijfde, Newcastle zesde.

Bij Liverpool kwam Dirk Kuijt in de slotfase in het veld voor Andy Carroll, de spits die tegen zijn oude club geen indruk kon maken. Carroll kreeg geel voor een 'schwalbe' en beende na zijn wissel boos de catacomben in. Liverpool, dat door de zesde nederlaag in de laatste zeven competitiewedstrijden verder wegzakte op de ranglijst, beëindigde de wedstrijd met tien man. Doelman Pepe Reina kreeg 10 minuten voor tijd rood omdat hij een kopstoot uitdeelde aan James Perch.

,,De jongens lieten hun frustraties de vrije loop'', zei de aangeslagen manager Kenny Dalglish. ,,Als we niet goed samenwerken en geen vertrouwen hebben in elkaar, wordt het allemaal heel moeilijk.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen