ANP4 apr '12 09:15

40 scholen willen prestatiebeloning uittesten

DEN HAAG (ANP) - Ruim 40 schoolbesturen in het lager, middelbaar en beroepsonderwijs hebben zich aangemeld voor een proef om goede leraren meer te betalen. Dat heeft een woordvoerder van staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) woensdag gemeld.

Eind juni wordt bekend welke besturen mogen meedoen aan het experiment met prestatiebeloning. Voor de proef is dit jaar 10 miljoen euro beschikbaar. Het kabinet wil docenten die beter werk leveren dan hun collega's, extra belonen. Het experiment moet duidelijk maken of dit werkt en hoe het dan het beste kan worden ingevoerd. Een onafhankelijke wetenschappelijke begeleidingscommissie beoordeelt de resultaten.

De onderwijsvakbonden zijn een fel tegenstander van dit plan. Volgens hen kan het geld beter naar het passend onderwijs gaan, waar een flinke bezuiniging voor gepland staat. ,,Het is onbegrijpelijk dat hier geld voor uitgetrokken wordt, terwijl veel medewerkers in het passend onderwijs hun baan kwijt raken. Daarnaast zitten leerkrachten niet te wachten op prestatiebeloning'', aldus een woordvoerder van de Algemene Onderwijsbond (AOb).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen