ANP19 okt '12 15:02

'Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag naar verwachting licht lager openen. Beleggers verwerken wederom een stroom aan kwartaalcijfers, waaronder de resultaten van de Dow-fondsen Microsoft, General Electric (GE) en McDonald's. Daarnaast wordt nog gewacht op cijfers over de verkopen van bestaande huizen, die een halfuur na opening van de beurs bekend worden gemaakt.

Het Amerikaanse industriële concern GE boekte in het derde kwartaal meer winst dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van een sterke vraag naar zijn energieturbines en locomotieven. Exclusief eenmalige posten was de winst per aandeel 36 dollarcent, wat overeenkomt met de prognoses van analisten. De omzet viel echter lager uit dan verwacht.

Fastfoodketen McDonald's wist zich in het afgelopen kwartaal niet te onttrekken aan de moeilijke economische situatie, vooral in Europa. De winst daalde tot 1,46 miljard dollar (1,1 miljard euro), van 1,51 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat is iets lager dan de verwachting van analisten.

Microsoft

Microsoft maakte donderdag na de slotbel al de resultaten bekend. De softwaremaker boekte in het afgelopen kwartaal minder omzet en winst dan verwacht. Microsoft kampt met een dalende vraag naar pc's die draaien op Windows. Veel consumenten besloten te wachten op de jongste versie, Windows 8, die vrijdag op de markt komt.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street sloot donderdag lager door tegenvallende derdekwartaalcijfers van internetgigant Google. Technologiebeurs Nasdaq werd het hardst geraakt door Google en eindigde 1 procent lager op 3072 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen