ANP16 mei '12 08:57

Winstgevend kwartaal voor CVG

Een mederwerker van Crown van Gelder controleert een papierrol (archieffoto, augustus 2000). ANP
Een mederwerker van Crown van Gelder controleert een papierrol (archieffoto, augustus 2000). ANP

VELSEN (AFN) - Papierproducent Crown Van Gelder (CVG) heeft in het eerste kwartaal de resultaten ,,duidelijk'' zien verbeteren en een winstgevende bedrijfsvoering behaald. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht zonder concrete cijfers te melden.

CVG profiteerde van een herstel van de Europese papiermarkt, waardoor de productiecapaciteit volledig werd benut. Ook gingen de celstofprijzen omlaag, na de recordniveaus die vorig jaar werden bereikt.

Het bedrijf gaf aan dat vanaf maart de celstofprijzen wel weer aan het stijgen zijn en dat die stijging naar verwachting zal doorzetten tot het derde kwartaal. De marges kunnen daardoor onder druk komen te staan, maar dit zal worden gecompenseerd door hogere verkopen van nieuwe producten en prijsverhogingen, aldus CVG.

Winstgevend

CVG verwacht op basis van de ontwikkelingen in de eerste maanden van dit jaar en de huidige marktvooruitzichten dat de bedrijfsvoering in heel 2012 winstgevend zal zijn.

Om groei in meer winstgevende markten te realiseren, heeft CVG actief gezocht naar samenwerkingsmogelijkheden. Tot op heden heeft die zoektocht nog niet tot concrete resultaten geleid. Met diverse partijen zijn goede contacten gelegd en deze zouden in een later stadium tot mogelijkheden kunnen leiden, stelde CVG.

Het bedrijf zei verder dat bij de bekendmaking van de resultaten over 2012 in februari volgend jaar de visie en de doelstellingen voor de periode tot en met 2016 worden gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen