ANP9 feb '12 09:27

BAM krijgt grote Australische order

ANP
ANP

BUNNIK (AFN) - BAM International, onderdeel van bouwbedrijf BAM, heeft een opdracht binnengehaald voor het ontwerp en de bouw van de Wheatstone LNG-overslagfaciliteiten nabij Onslow in West-Australië. Dat meldde het bouwbedrijf donderdag.

BAM voert de werkzaamheden uit in combinatie met het Australische ingenieurs- en bouwbedrijf Clough. De opdracht heeft een contractwaarde van circa 325 miljoen euro, waarvan de helft voor BAM.

Het project omvat ontwerp en uitvoering van een 1,2 kilometer lange steiger met overslagplatform en het complete leidingwerk. Op de bouwplaats zullen in de piekperiode circa 200 medewerkers werkzaam zijn.

Darwin

De bouwcombinatie start in februari 2012 met de voorbereidende werkzaamheden en zal in het derde kwartaal van 2013 met de bouw beginnen. Oplevering van het project staat gepland voor vierde kwartaal van 2016.

Eerder deze week is tevens bekend gemaakt dat de BAM Clough joint-venture opdracht heeft ontvangen (letter of intent) voor ontwerp en bouw van het overslagplatform voor het Ichthys LNG-project bij Darwin, Noord-Australië.

De waarde van dit contract bedraagt circa 110 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen