ANP15 okt '12 23:30

Een gouden Rolex voor vervoer epo

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - Een gouden Rolex voor het vervoer en de afgifte van het verboden middel epo. Plus een bedrag van 15.000 tot 20.000 dollar. Dat had Lance Armstrong over voor zijn tourzege in 1999. De ontmaskerde Amerikaan overhandigde het peperdure horloge en het geld aan een mysterieuze motorrijder die de US Postal-ploeg tijdens de Ronde van Frankrijk overal volgde. Deze man voorzag Armstrong en co op gezette tijden in hotels van de nodige epo, om sneller en beter te herstellen van alle inspanningen van de dag.

Deze bedenkelijke anekdote vertelde Tyler Hamilton maandag op de BBC-radio. Hij reed met Armstrong van 1998 tot en met 2001 voor US Postal. Hamilton getuigde tegen zijn voormalige kopman bij het Amerikaanse antidopingbureau Usada en bekende zelf ook verboden middelen te hebben gebruikt.

,,Die motorrijder bleef tijdens de Tour steeds bij ons in de buurt. We wisten dat andere teams ook risico's namen. Daarom deden wij het ook. Er is is dus iemand op de wereld die een gouden Rolex van ons draagt'', liet Hamilton in de BBC-documentaire weten.

De Usada kwam vorige week met een vernietigend rapport over de systematische dopingpraktijken bij US Postal, met Armstrong in een hoofdrol.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen