ANP8 aug '12 22:39Aangepast op 9 aug '12 07:07

News Corp lijdt miljardenverlies

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse mediagigant News Corp heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies geleden van 1,6 miljard dollar (1,3 miljard euro). Dat maakte het concern woensdag nabeurs in de Verenigde Staten bekend.

Het winstcijfer werd gedrukt door een last van 2,9 miljard dollar vanwege de dit voorjaar aangekondigde splitsing in een media- en een entertainmenttak. Een jaar geleden boekte het concern van mediatycoon Rupert Murdoch nog winst in dezelfde periode.

De omzet in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar daalde tot 8,4 miljard dollar, van 9 miljard dollar een jaar eerder.

Eredivisie

Woensdag werd bekend dat News Corp-onderdeel Fox International een meerderheidsbelang van 51 procent heeft genomen in de Nederlandse Eredivisie Media en Marketing CV. Tijdens een persconferentie naar aanleiding van de cijfers ging vice-president en operationeel directeur Chase Carey niet concreet in op de ontwikkelingen in Nederland. Er werd door een analist tijdens een vragenronde wel aan ,,ontwikkelingen in Holland'' gerefereerd.

Over de wereldwijde sportstrategie van News Corp zei Carey dat het bedrijf ,,gelooft'' in de markten waar het actief is. ,,De fundamenten moeten er zijn en we moeten waarde kunnen toevoegen'', aldus Carey. ,,We doen investeringen die zinnig zijn en waarmee we waarde creëren''. Daarbij wees hij onder meer naar het succesvolle Sky Deutschland.

Splitsing

,,Bij Sky Italia zorgen de economische omstandigheden voor wat druk'', zo gaf James Murdoch, plaatsvervangend operationeel directeur en zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch aan.

Marktkenners verwachten dat het aandeel News Corp door de kwartaalcijfers donderdag wat onder druk kan komen te staan. Daarbij wordt ook gewezen op de forse stijging van de koers sinds de aangekondigde splitsing van het concern in een media- en een entertainmenttak. Sindsdien won News Corp meer dan 14 procent en noteerde het op het hoogste niveau in 5 jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen