ANP15 mrt '12 14:07

'Hogere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting licht hoger openen. De Dow-Jonesindex lijkt zich daarmee op te maken voor de zevende winstbeurt op rij.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten iets lager is uitgevallen dan verwacht. Ook stegen de producentenprijzen in de VS in februari minder sterk dan voorzien.

Daarnaast bleek uit cijfers van de Federal Reserve van de staat New York dat de industriële activiteit in de regio in maart sterker dan verwacht is toegenomen. Een halfuur na opening zal nog de Philly Fed-index, een indicator van de industriële bedrijvigheid in de regio Philadelphia, bekend worden gemaakt.

Cisco Systems

Aan het overnamefront liet netwerkapparatuurmaker Cisco Systems weten het Britse digitaletelevisiebedrijf NDS Group over te nemen voor 5 miljard dollar (3,8 miljard euro).

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan nadat de Amerikaanse beurzen een dag eerder op de hoogste niveaus in jaren sloten. De Dow-Jonesindex eindigde voor de zesde dag op rij hoger en steeg 0,1 procent tot 13.194,10 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen